Zăpada și Eficiența Panourilor Fotovoltaice
De iarna trecuta ne leaga niste amintiri tare neplacute: zile reci, nopti polare, momente in care pur si simplu iti era frica pana si sa te gandesti ca va trebui sa parasesti confortul – dar, mai ales, caldura – de acasa si sa faci un drum spre scoala/servici/magazinul de la colt. Dar, surprinzator, pentru proprietarii de sisteme solare fotovoltaice nu a fost chiar atat de greu. Poate ca va intrebati de ce… iar raspunsul e, pe cat de simplu, pe atat de greu de crezut pentru cineva care nu a incercat pe pielea lui sa treaca la un stil de viata eco: panourile fotovoltaice au un randament mai crescut pe timpul iernii. Altfel spus, celulele fotovoltaice se comporta mai bine iarna, cand temperaturile tind spre extrema rece, si produc mai multa energie electrica folosind radiatia solara, chit ca pentru o perioada de timp mult mai scurta comparativ cu zilele de vara.
Sistem fotovoltaic off-grid 1,00kWp – centru de informare turistica, Campeni
Nu trebuie sa locuiesti la malul Marii Negre pentru a te bucura de o productivitate crescuta a panourilor fotovoltaice; de fapt, sudul tarii sta mai prost din acest punct de vedere comparativ cu restul zonelor. Bineinteles ca, pe timp de vara, productivitatea unei centrale fotovoltaice atinge coteuluitoare, uneori reusind chiar sa depaseasca necesarul zilnic de energie al unei locuinte modeste, dar, daca e sa comparam orele de lumina din timpul perioadei de vara cu cele din timpul iernii, iar mai apoi sa tragem linie sub cantitatea de energie electrica produsa, vom constata ca iarna e mai propice sistemelor fotovoltaice. Iar pentru cei mai sceptici, tineti minte ca iarna dureaza, de regula, doar 3 luni, perioada in care va fi nevoie de un mic ajutor fie din partea retelei, fie din partea unui generator. In restul anului va veti putea bucura la maxim de instlatia fotovoltaica, uitand cu totul de grijile cu facturi exorbitante.
Sistem fotovoltaic off-grid 3,00kWp – locuinta personala, Iasi
Pe timp de ninsoare sau ger, de regula, nu trebuie sa va faceti griji pentru panouri. Acestea rezista la presiune din partea zapezii de cel putin 60kg/m2 fara sa aduca modificari din punct de vedere estetic sau functional, dar si la vant ce vine in rafale de pana la 80 km/h. Daca incepe sa ninga in timpul zilei, dupa ce panourile au inceput procesul de conversie al radiatiei solare in energie, suprafata acestora va fi suficient de incinsa pentru a nu permite zapezii sa se asterne; totusi, daca va faceti griji pentru caderile masive de omat de pe timpul noptii, aflati ca o inclinatie a acoperisului cuprinsa intre 35° si 45° va usura procesul de curatire al sistemului, facand zapada sa alunece de pe suprafata panourilor precum o pereche de anvelope de vara pe soseaua acoperita de polei.
Sistem fotovoltaic off-grid 1,00kWp – stana, Caras-Severin
Despre zapada si panourile fotovoltaice am putea spune ca sunt “bunuri” complementare; de regula, in timpul anotimpului geros, preturile pentru sistemele care produc energie electrica sunt mai mici decat in restul anului, astfel ca acesta este cel mai bun moment pentru o astfel de investitie. Si cand te gandesti ca un sistem fotovoltaic este garantat sa produca pentru un minim de 25 de ani, investitia pare din ce in ce mai rentabila.
Sistem fotovoltaic off-grid 8,00kWp – manastirea Alina Maria, Horezu
Acum ca stiti ca panourile solare se comporta mai bine pe timp de iarna decat vara, poate ca veti considera ca este cel mai potrivit moment pentru a cumpara o instalatie solara fotovoltaica. Pentru ooferte comerciale personalizate, incluzand sisteme fotovoltaice cu puteri instalate intre 500W si 50kW (sau chiar mai mult), completati cererea de oferta din urmatorul formular, apelati cu incredere la numarul de telefon (+40)729.10.10.10 sau transmiteti-ne solicitarea dumneavoastra prin e-mail, la contact@greenseiro.ro.
Impreuna, vom alege un sistemul ideal pentru casa dumneavoastra!